Izvor i Sloga igraju za Nataliju

0

Posle tragedije koja ih je zadesila, porodica Mihailović iz Noj Izenburga našla se na prekretnici. Otac Rade, predsednik Kluba Srbija, supruga dugogodišnji član i aktivan učesnik u svim klupskim događajima i njihovo troje dece, Natalija, Kata i Draža bili su članovi folklornog ansambla Izvor, a kasnije je Natalija prešla u Slogu Manhajm.
– Posle smrti sestre Natalije bilo je pitanje da li da nastavimo dalje, napravimo pauzu ili u potpunosti prekinemo aktivnosti u klubu. Međutim, naš kompletan folklorni ansambl je stao uz nas i dao nam snagu da nastavimo. Veliku podršku je naša porodica dobila i iz Manhajma. Takođe je bila presudna i koreografija Bačka sa kojom Izvor ide na Severnu smotru folklora. Bačku smo pre nekoliko godina već igrali kada je i Natalija bila sa nama – kaže nam Kata.
Ona ističe da su prve probe bile jako teške.
– Znamo gde je stajala, a ja sam igrala do nje. U koreografiji Bačka ima puno pevanja, pa se osetilo koliko nam ona nedostaje i njen glas. Igrala je i pevala izvanredno.
Kad se Natalija preselila u Manhajm, nastavila je da igra u folklornom ansamblu SKD Sloga u tom gradu. Njen prelazak u Slogu je približio ova dva kluba, pa su "izvorci" otputovali na smotru folklora za jug Nemačke održanu u Berhauzenu kod Štutgarta gde su bodrili Slogu obučeni u iste majice na kojima je bilo ime oba folklorna ansambla. Podsetimo da je prvo mesto osvojio baš SKD Sloga iz Manhajma. Oni su osvojeno zlato posvetili Nataliji. Na predstojećoj Smotri za severnu Nemačku će članovi Sloge u istim majicama bodriti KUD Izvor sa željom da se i oni plasiraju za Evropsku smotru u kako bi zajedno otišli u Banjaluku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here