Tanjug/AP

Izrael je rano jutros izveo nove udare na područja oko Bejruta. Izraelska vojska saopštila je da mobiliše dodatne rezervne vojnike zbog eskalacije tenzija sa Libanom, dok je Ministarstvo zdravlja Libana objavilo planove za evakuaciju bolnica u južnom Bejrutu.

U kratkom saopštenju, izraelska vojska je navela da lokacije koje je pogodila pripadaju Hezbolahu.

Američki mediji, uključujući BBC-jevog partnera CBS, pozivajući se na američkog zvaničnika navode da je meta napada bio lider Hezbolaha Hasan Nasralah.

Eksplozije su potresle južna predgrađa Bejruta, a u samu zoru su mnogi objekti bili u plamenu.

Tamošnje vlasti nisu javile da li je bilo žrtava.

Izraelska vojska saopštila je da je aktivirala tri bataljona rezervnih vojnika, nakon što je ranije ove nedelje poslala dva bataljona u severni Izrael na obuku za moguću kopnenu invaziju.

Južnim predgrađima Bejruta i dalje se širi dim zbog vazdušnih napada, a ulice su prazne.

Skloništa postavljena u centru grada za raseljena lica bila su prepuna. Mnoge porodice spavale su na trgovima i plažama ili u svojim automobilima. Stotine ljudi bežalo je pešaka ka planinama iznad glavnog grada.

Ministarstvo zdravlja Libana objavilo je danas planove za evakuaciju bolnica u južnom Bejrutu zbog eskalacije izraelskih vazdušnih napada.

Ministarstvo je takođe pozvalo bolnice u Bejrutu, Mount Libanu i drugim područjima koja nisu pogođena napadima da obustave rad na slučajevima koji nisu hitni do kraja sedmice kako bi primili pacijente iz južnih predgrađa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here