Izložba u dvorištu

0

Stanuju i stvaraju na istom mestu: Živka Luketić, Ljubo Tobolar i Marija Moser

 

Ljubo Tobolar, akademski slikar, Marija Moser, koja je završila skulpturu, a bavi se slikarstvom, Živka Luketić rođena u Kladovu, koja se slikanjem bavi iz hobija i Elizabet Šmilarski, modistkinja, stanuju u kući broj 13 i odlučili su se da u dvorištu zgrade prirede izložbu na otvorenom.

Stanari zgrade, prolaznici i prijatelji, imali su izuzetnu priliku da uživaju u radovima Ljube Tobolara, skromnog čoveka i velikog umetnika, koji je poznat kao restaurator brojnih crkava i katedrala, uljima Marije Mozer, čak 15 impresivnih slika, punih emocija Živke Luketić i prekrasnim umetničkim torbama Elizabet Šmilarski.

Svi su maksimalno iskoristili ovaj nesvakidašnji događaj da pokažu deo svog stvaralaštva.

Ljubo Tobolar koji je rođen 1942. u Beč je došao sa majkom Austrijankom dve godine kasnije, dok mu je otac Srbin, kao visoki oficir ostao veran kralju i nestao u vihoru rata.

 

Ima nas još

Živka Luketić, nam ističe da u zgradi imaju još jednu umetnicu koja ima odlične grafike i njenog supruga koji sjajno radi dela u drvetu.

Marija Moser ima svoj studio za fotografiju i slike, u pomenutoj zgradi, dok Živka Luketić tu stanuje i stvara, baš kao i Elizabet, koja je u toj zgradi i rođena, gde su njeni roditelji imali jednu od najpoznatijih pekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here