Lična arhiva
Izložba radova akademskog slikara Mirjane Đošić “Iluzija”

U Savremenoj galeriji Zrenjanin večeras je otvorena samostalna izložba radova akademskog slikara Mirjane Đošić “Iluzija”.

–  Iluzija predstavlja obmanu čula, pri čemu se neki predmet zapaža drugačije nego što on izgleda u stvarnosti. Iluzije mogu uključiti sva čula, ali najčešće zahvataju vizuelna. U svom radu koristim ogledalo i oči, kao neku vrstu ogledala, da stvorim sopstveni prostor koji ne mora nužno biti i refleksija stvarnog prostora koji mislite da posmatrate. Moj prostor predstavlja savremeno “ogledalo” koje je povezano sa montiranom slikom stvarnosti koju svi pažljivo kreiramo o sebi na društvenim mrežama – ističe ova mlada umetnica koja je do sada imala 17 samostalnih izložbi.

Mirjana Đošić je rođena 1981. u Trsteniku. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 2005. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović. Doktorirala je kod istog profesora 2015. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2006. godine, a status samostalnog umetnika ima od 2009.

Izložba slika “Iluzija” u Savremenoj galeriji Zrenjaninu biće otvorena do 25. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here