pixabay

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac pozvao je danas NATO da izbaci Tursku iz te organizacije.

– U svetlu pretnji predsednika Turske (Redžepa Tajipa) Erdogana da će izvršiti invaziju na Izrael i njegovu opasnu retoriku, ministar spoljnih poslova Izrael Kac dao je instrukcije diplomatama… da se hitno angažuju sa svim članicama NATO, pozivajući na osudu Turske i zahtevajući njeno izbacivanje iz regionalnog saveza – saopštilo je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Erdogan je u obraćanju zvaničnicima vladajuće stranke Partije pravde i razvoja u provinciji Rize, u svom rodnom gradu, koje je prenosila televizija, sinoć komentarisao vojne operacije Izraela.

– Kao što smo ušli u Nagorno-Karabah, kao što smo ušli u Libiju, mogli bismo slično da uradimo i njima – kazao je Erdogan o Izraelu.

On je dodao da nema razloga zašto Turska ne može to da uradi.

– Moramo biti jaki da bismo mogli da preduzmemo te korake – kazao je Erdogan.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, odgovarajući na izjavu predsednika Turske, uporedio ga je sinoć sa bivšim iračkim liderom Sadamom Huseinom.

– Erdogan ide putem Sadama Huseina i preti da će napasti Izrael – napisao je Kac na platform X (Tviter), dodajući da samo treba da se seti šta se tamo dogodilo i kako se to završilo.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here