Iz Beograda s ljubavlju

0

 

 

Bogdan Bogdanović prošle nedelje je postao laureat nagrade "Rising star" (Zvezda u usponu), koju Evroliga svake godine dodeljuje košarkašu do 22 godine starosti, koji je te sezone napravio najveći iskorak u mečevima elitnog takmičenja. Bek Partizana i reprezentacije Srbije sa 14,8 poena po meču je peti strelac Evrolige, treći je po broju ubačenih trojki po utakmici (2,17), četvrti po broju ukradenih lopti (1,57), peti po minutaži i osmi po iznuđenim faulovima.
Najmlađi igrač koji je u 21. veku probio granicu od 50 pogođenih trojki u evroligaškoj sezoni, nažalost, nije mogao da doputuje u Milano i primi zasluženu nagradu u najprestižnijem mogućem društvu učesnika fajnal-fora i čelnika Evrolige. Umesto njega, trofej je iz ruku bivšeg italijanskog asa Rikija Pitisa primila portparolka crno-belih Sonja Savić.
Okupljeni u fan zoni u centru Milana mogli su da vide snimljenu Bogdanovu video poruku, kakvu je poslao i centar Olimpijakosa Brajant Danston, najbolji defanzivac sezone.
– Ova nagrada je za mene velika čast, inspiracija i motivacija za nastavak karijere. Mnogo se zahvaljujem treneru, stručnom štabu, saigračima i naravno Evroligi – rekao je Bogdanović.

 

Zvezda blizu finala

Crvena zvezda se nalazi na korak od plasmana u finale juniorske Evrolige, pošto su u 2. kolu završnog turnira u Milanu dobili Huventud sa 69:67. Crveno-belima je to drugi trijumf, pošto su na startu slavili protiv Kahasola sa 78:63, a u poslednjem, u subotu od 11 sati, igraju sa timom Brazila. U drugom meču Grupe A sastaju se Brazil i Kahasol, a u zavisnosti od ishoda tog meča može da se desi da izabranici Slobodana Klipe i pre trećeg duela obezbede plasman u finale.
Najbolji u timu Zvezde bili su Stojanović i Lazarević sa po 20 poena, koji je imao osam skokova i pet asistencija.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here