Iz Altštetena šleper za Lopare

0

Utovar šlepera
 

U ovom klubu posebno ističu hvale vredan gest firme Elbau iz Bilera, koja je sa svojim radnicima sakupila oko 5.000 franaka koje su predali klubu iz Altštetena sa uputstvom da za taj novac kupe poplavljenima ono što im je najpotrebnije.

 

Najzaslužniji za uspeh te akcije bio je Radovan Maričić. Takođe, i firma Dijem iz Lohaua u Austriji je sa svojim radnicima sakupila ceo kombi hrane, a zasluge za to pripadaju Jovici Martinoviću, koji je sve to organizovao.
 

I firme su donirale robu

– U našem klubu su svi zaslužni, a naročito uprava. Nešto je robe stiglo i iz udruženja FMD Izvor iz St. Galena i SFD Homolje iz Gosaua, a pomoć je stigla i iz KUD-a Ostrog iz Vila, kao i ceo kombi sanitetskog materijala iz bolnice iz Sargansa. Takođe smo sakupili i novac i sakupljaćemo još do odmora, kada planiramo da ga predamo postradalima – kaže za "Vesti" Ljubiša Mirić, predsednik ovog kluba.

On je iskoristio priliku da se putem "Vesti", najtiražnijeg dnevnika dijaspore, zahvali svim ljudima dobre volje i plemenitog srca koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

– Posebno sam zahvalan svim članovima koji su se lavovski angažovali i nadam se da će ovo nekoga obradovati i doneti bar malo sreće u mukama koje su ih zadesile kao posledica poplava – dodao je Mirić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here