Ivanović zaustavio Drogbu

0

Ovacije za Didijea Drogbu bile su sve od gostoprimstva koje je sačekalo Galatasaraj na londonskom Stamford Bridžu. Čim je nemački arbitar Feliks Brih označio početak utakmice emocije su iščezle, a Čelzi je rutinskom igrom stigao do pobede od 2:0, koja mu je posle remija u Istanbulu (1:1) donela plasman među osam najboljih timova u Ligi šampiona.
Galatasaraj je u grupnoj fazi takmičenja priredio senzaciju eliminisavši najbolji italijanski klub, torinski Juventus, ali je u revanšu protiv Engleza potpuno podbacio. Trener turskog kluba, Italijan Roberto Manćini, bio je vidno razočaran.
– Ne možeš ništa da očekuješ kad u okvir gola šutneš samo jednom i to u 90. minutu utakmice – rekao je bivši menadžer Mančester Sitija, prozvavši napadače na čelu sa Didijeom Drogbom. – Od samog početka sve je krenulo po zlu, ali nismo uradili ništa da preokrenemo situaciju. Ništa nismo ni zaslužili. Čelzi je bio mnogo bolji, a mi smo potpuno podbacili. Žao mi je naših navijača. Bili smo sopstvene senke.

Anćeloti tužan zbog Hesea
Italijanski strateg Karlo Anćeloti je ušao u istoriju Lige šampiona kao prvi trener koji je sa pet različitih klubova uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Pre Reala, to je uspeo trenirajući Juventus, Milan, Čelsi i PSŽ.
Ipak, Anćeloti nije bio raspoložen posle nove pobede nad Šalkeom (3:1) zbog teške povrede Hesea Rodrigeza koji je pokidao ligamente kolena.
– Hese nije imao sreće, za njega je sezona završena. Možemo samo da mu poželimo mnogo sreće i hrabrosti. To mu je potrebno sada. Izgubili smo veoma važnog igrača koji nam je mnogo dao ove sezone. Pogotovo kada je Kristijano bio odsutan. Prava šteta. I ja sam imao istu povredu u njegovim godinama i uspeo sam da to prevaziđem. Vratiće se on i biće deo važan deo ovog tima. Siguran sam u to – rekao je trener Reala.

Osmina finala
Utorak, 11. mart
Bajern – Arsenal 1:1 (prvi meč 2:0)
Atletiko Madrid – Milan 4:1 (1:0)
Sreda, 12. mart
Barselona – Mančester Siti2:1(2:0)
PSŽ – Bajer Leverkuzen 2:1 (4:0)
Utorak, 18. mart
Čelzi – Galatasaraj 2:0 (1:1)
Real Madrid – Šalke 3:1 (6:1)
Sreda, 19. mart
Borusija Dortmund – Zenit (4:2)
Mančester Junajted – Olimpijakos (0:2)

Turci nisu imali ni sreće pošto su primili gol iz prve prave akcije Čelzija u 4. minutu, , a strelac je posle akcije Brazilca Oskara bio "deda" Samjuel Eto. Sve nade navijača Galate pokopao je drugi pogodak za Engleze, koji je u 42. minutu postigao defanzivac Gari Kejhil.
Kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za ekipu Žozea Murinja i pružio standardno dobru partiju (zaradio žuti karton u 58. minutu). Drugi Srbin u domaćem timu, Nemanja Matić, nema pravo da igra za Čelzi u Ligi šampiona pošto je jesenas u istom takmičenju nosio dres lisabonske Benfike.
Naravno, Žoze Murinjo je bio zadovoljan što je njegov tim bez velikih problema obezbedio plasman u četvrtfinale.
– Videlo se da se ekipa oseća komforno na terenu. Baš mi se dopao pristup utakmici. Sad smo među osam najboljih u Ligi šampiona, svi veliki klubovi su ovde. A mi smo zaslužili tu privilegiju – rekao je Portugalac, koji je postao tek treći trener koji je u pet uzastopnih sezona dovodio svoje timove makar do četvrtfinala Lige šampiona.
Pre njega to su činili samo Aleks Ferguson i Karlo Anćeloti, čiji je Real u sredu više nego rutinski ostvario novi pobedu protiv Šalkea i sa ukupnom rezultatom 9:2 iz dvomeča obezbedio plasman među osam najboljih timova u Ligi šampiona.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here