Kosovo online
Milan Ivanović

Načelnik odeljenja za plućne bolesti KBC “Kosovska Mitrovica” dr Milan Ivanović, komentarišući deseti dan blokade određenih srpskih institucija na severu Kosova, rekao je da je međunarodna zajednica dosledna u podršci Albancima, i da je na delu ogoljeno etničko čišćenje Srba, prenosi Kurir.

– Mislim da je međunarodna zajednica dosledna u tome da podržava Albance u svim njihovim aktivnostima, bez obzira na to koliko su mimo i prava i pravde. Jednostavno, tzv. nezavisno Kosovo je nešto što su oni osmislili i sproveli, a Albanci su tu samo kao lutke u predstavi na koncu koji oni povlače. To pokazuje i činjenica da praktično nikakve reakcije nije bilo ni povodom zauzimanja srpskih institucija ni činjenice da je desetak hiljada članova srpskih porodica zbog toga ostalo bez posla – kazao je Ivanović za Kurir.

On je istakao da su kosovski Srbi najobespravljeniji narod u Evropi, imajući u vidu da međunarodna zajednica mirno posmatra institucionalno i svako drugo nasilje nad Srbima na Kosovu.

Prema njegovim rečima na delu je “ogoljeno etničko čišćenje” čiji je cilj stvaranje velike Albanije i etnički čistog prostora Kosova.

– Očigledno je jasan njihov cilj, a to je da brutalnim pravnim, institucionalnim i svakim drugim nasiljem ostvare svoj cilj, a to je velika Albanija, do koje se dolazi etničkim čišćenjem KiM. Na delu je ogoljeno etničko čišćenje Srba na koje međunarodna zajednica ćuti – rekao je Ivanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here