Italijanski “novi fudbalski fer-plej”?!

0

Antipropaganda sporta: Igrači Askolija i Ređine praktikuju "novi fer-plej"

 

Italijanski drugoligaši Askoli i Ređina odigrali su meč koji bi mogao ući u anale fudbala jer je na njemu viđeno zaista svašta: od farse na terenu u kojoj su učestvovali bukvalno svi akteri susreta, preko žestoke tučnjave igrača do hepienda čitave ove sramne karikature od utakmice.

 

U 14. minutu utakmice, Urugvajac u redovima Ređine Karlos Valdez, povredio se pa je pokušao da izbaci loptu u aut kako bi mu se ukazala pomoć ali nije u tome uspeo. I dok su njegovi saigrači očekivali da će to učiniti protivnik, domaći fudbaler Vinćenzo Someze sjurio se pored desne aut linije i dodao loptu Mirku Antenuciju koji postiže gol za vođstvo Askolija od 1:0.

 

Sudija je gol priznao i tako potpuno razbesneo igrače Ređine. Oni su, kako to obično biva, glavnog krivca za prevaru videli u Antenuciju pa su se svi momentalno ustremili na njega što je rezultiralo žestokom tučom na terenu. Posle nekoliko minuta opšteg haosa, sudija je isključio gostujućeg igrača Andreu Kostu zbog udaranja protivnika i – nastavio susret.
 

Mnogi su pomislili da će ludilo na ovoj utakmici tada prestati, ali ono je zapravo tek počelo. Na scenu stupa trener Askolija Bepe Piljon koji svojim igračima naređuje da stanu i puste fudbalere Ređine da neometano izjednače. Sudija je bez reči priznao gol i pokazao na centar. Niko nije reagovao!

 

 

U nastavku utakmice, iako brojčano slabiji, gosti iz Ređo Kalabrije su postigli još dva gola i otišli kući sa sva tri boda.

 

Na kraju, italijanski klubovi više i ne iznenađuju ljubitelje fudbala skandaloznim situacijama, ali ako je ovo bio sportski fer-plej, šta je onda – sportska lakrdija?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here