ajkula.rs
Selidbe zahtevaju dobru organizaciju

Preseljenje je jedan od najzahtevnijih i ujedno i najtežih poduhvata u životu svakoga od nas. Često su ovakvi događaji praćeni stresom, nervozom i neizvesnošću, što dodatno otežava čitav proces. Stoga, od velikog značaja jeste angažovanje profesionalaca i profesionalne agencije za selidbe, koja će svojim klijentima na mnoge načine olakšati čitav proces

Opšte je poznato da je konkurencija firmi i agencija koje se bave profesionalnim selidbama velika, te da mnogi od njih nude potpuno različite usluge i povoljnosti. Ipak, ono o čemu se potencijalni klijenti najviše raspituju jeste cena selidbe, koje umeju da variraju u zavisnosti od same agencije, ali i usluge.

Na koji način se formiraju cene selidbe?

Na samom početku formiranja cene selidbe, važno je znati da na konačni ishod mogu da utiču različiti faktori. Selidbe cena može umnogome da utiče na to da li će potencijalni klijenti odabrati jednu profesionalnu agenciju ili ne. Ona često može da bude i pokazatelj kvaliteta usluga neke firme, te mnogi misle da profesionalne agencije koje nude veće cene u odnosu na prosek nude i bolji kvalitet. Ipak, važno je znati da ovo nije uvek slučaj, te je potrebno biti oprezan prilikom konačnog odabira.

Cenu selidbe nemoguće je odrediti samo na osnovu jednog faktora i jedne specifične usluge. Zbog mnogo različitih opcija koje nude agencije za selidbe, na njihovim sajtovima je gotovo i nemoguće pronaći konkretne cene selidbe. Pre svega, profesionalna selidba u Srbiji zavisiće od same lokacije na kojoj se nalazi objekat koji treba preseliti. Primera radi, ukoliko se on nalazi u Beogradu, Novom Sadu ili nekom drugom većem gradu u Srbiji, možete očekivati cene koje su veće u odnosu na prosek. Sa druge strane, manja mesta ponudiće i niže cene profesionalnih selidbi.

Isto tako, konačna cena selidbe formira se i na osnovu toga kakav je posao, odnosno usluga koju potražujete. Naime, ukoliko želite da preselite neke manje stanove ili nezahtevne objekte, tada možete da očekujete jeftiniju cenu profesionalnih selidbi. Ovo se dešava budući da ovakvi manji objekti ne zahtevaju mnogo vremena, te nema potrebe za angažovanjem veće radne snage.

Sa druge strane, ukoliko imate potrebu da preselite veliku kuću, stanove, kompanije ili ogromne lance ili trgovačke objekte, onda će cena profesionalne selidbe biti dosta veća. Budući da je agencija tada prinuđena da angažuje veći broj vozila i radnika, možete očekivati i cenu shodno veličini angažovanja i trajanja samog procesa. Na kraju krajeva, najpreciznije informacije ponudiće vam sama agencija.

Isto tako, konačnu cenu selidbe može odrediti i razdaljina između lokacija među kojima se vrši samo preseljenje. Takođe, na cenu će uticati i spratnost, kao i pristup samoj lokaciji. Ono što posebno utiče jesu i količina i veličina stvari i predmeta koji se prenose i transportuju. Cenu zasigurno formira i broj angažovanih radnika, korišćenje kamiona ili kombija, kao i to da li je potrebna montaža ili demontaža nameštaja i predmeta koji se prenose. Sam snimak selidbe omogućiće vam da vidite i kako ona konkretno izgleda, te da vidite koje sve usluge možete da očekujete.

Koje su konkretne cene selidbi?

Iako je već navedeno da cene profesionalne selidbe nije tako lako formirati, važno je naglasiti da uvek postoje određene okvirne cene koje je moguće navesti. Cene se formiraju i na osnovu posmatranja pređenih kilometara jednog vozila, kao i veličina prevoznog sredstva koje se koristi za te potrebe. Primera radi, ukoliko je potrebno da angažujete kombi prevoz, prosečna cena iznosiće oko 2.000 RSD, s tim što će cena rasti ukoliko postoje neki posebni zahtevi i uslovi. Ovakvi zahtevi odnose se na spratnost, prilaz objektu ili postojanje lifta.

Sa druge strane, ukoliko je potrebno da angažujete kamionski prevoz, potrebno je da znate da je on po pravilu skuplji budući da se radi o većem vozilu. Cena selidbe sa kamionskim prevozom može da ide i preko 5.000 RSD, zavisiće od toga kakve uslove imaju radnici prilikom preseljenja. Cena po jednom radniku za kombi prevoz može da ide od 1.500 pa do 3.000 RSD, dok se cena po jednom radniku za kamionski prevoz kreće od 2.500 RSD pa na više.

Cena montaže i demontaže nameštaja takođe zavisi od same vrste i zahtevnosti. Stoga, cena montaže ili demontaže kreveta košta oko 1.000 RSD, dok se montaža ili demontaža ormara kreće i do 2.000 RSD. Takođe, moguća je montaža i demontaža i drugog nameštaja, a sve to u dogovoru sa profesionalnom agencijom.

Iako među pojedincima vlada mišljenje da ulaganje u profesionalnu agenciju za selidbe nije kvalitetna investicija, ona će vam olakšati ovaj proces na dosta polja. Budući da je danas itekako moguće pronaći agenciju koja će vam ponuditi odličan odnos cene i kvaliteta, savet je da istražite sve agencije za selidbe u okolini i odaberete onu koja ispunjava sve vaše uslove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here