Vesti

Karađorđev kup koji je odigran prošlog vikenda, imao je u petak uveče i slavljeničku uvertiru, koju je učesnicima turnira iz ostalih srpskih klubova, ali pre svega svojim brojnim navijačima priredio prvi tim Dajanela Belih orlova.

Miljenici srpske zajednice Perta i u revanšu polufinala savladali su ekipu Univerziteta Mardok (3:1, prvi meč 2:0) i plasirali se u finale plej-ofa za popunu NPL Zapadne Australije.

Rekordna poseta

Nošeni rekordnom podrškom više od 2.500 navijača iz cele Australije, Orlovi su već na samom početku stekli prednost i stavili rivalu do znanja da nema čemu da se nada u Dajaneli. Na kraju, ukupnim rezultatom 5:1 kvalifikovali su se za direktnu borbu sa 11-plasiranim timom NPL, mladom ekipom A-ligaša Pert Glorija (igrači do 23 godine).

Veliko finale zakazano je za nedelju u 16.00 časova po lokalnom vremenu u Fudbalskom centru Sem Ker, koji se nalazi u predgrađu Kvins Park, nedaleko od aerodroma u Pertu.

Pobednik ovog duela izboriće mestro u najjačoj diviziji Zapadne Australije, u kojoj su Beli orlovi poslednji put igrali još davne 1998. godine. Ambiciozna uprava srpskog kluba osetila je da se ukazuje istorijska šansa da se Orlovi ponovo nadmeću u eliti i već su u toku opsežne organizacione pripreme za meč sa mladim timom Pert Glorija.

Navijački karavan

Čelnici kluba žele da fudbaleri u velikom finalu imaju što veću podršku sa tribina, te su već obezbedili specijalne autobuse za svoje navijače. Okupljanje pristalica Belih orlova zakazano je za nedelju u podne u klubu Dajanela Srbija, a polazak navijačkog karavana na utakmicu biće sat vremena pre početka susreta.

„Pozivamo sve naše ljude da dođu u nedelju, da nam se pridruže i da zajedno podržimo ekipu u utakmici koja može da nam donese povratak u NPL diviziju posle više od dve i po decenije“, poručuju iz rukovodstva Dajanela Belih orlova.

Na 22 meča 53 gola

Beli orlovi iza sebe imaju uspešnu sezonu u kojoj su zauzeli drugo mesto u Prvoj državnoj ligi Zapadne Australije. Srpski klub je u 22 prvenstvena kola zabeležio 14 pobeda, tri remija i pet poraza. Sa 53 postignuta pogotka su, takođe, druga najefikasnija ekipa u ligi, iza šampiona Sorenta.

Zahvaljujući plasmanu na drugo mesto ušli su u plej-of, zajedno s trećeplasiranim iz iste lige Mardokom, kao i timovima koji su zauzeli 10. i 11. poziciju u elitnoj NPL diviziji, a to su SC Pert i mladi tim Pert Glorija. Orlovi kao pobednici svog polufinala i Glori kao poraženi iz NPL duela, odlučiće o tome ko će dogodine igrati u najjačoj ligi Zapadne Australije.