ISW

Institut za rat (ISW) objavio je svoj najnoviji izveštaj o ratu u Ukrajini u kojem navodi da su Rusi počeli veliku ofanzivu.

“Ruske snage ponovo su preuzele inicijativu u Ukrajini i započele svoju sledeću veliku ofanzivu u Luganskoj oblasti. Tempo ruskih operacija duž linije Svatove-Kremina u zapadnoj oblasti Lugansk značajno se povećao tokom prošle nedelje, a ruski izvori naširoko izveštavaju da konvencionalne ruske trupe napadaju ukrajinske odbrambene linije i neznatno napreduju duž granice Harkovsko-Luganske oblasti, posebno severozapadno od Svatova u blizini Kupjanska i zapadno od Kremine”, navodi Institut za rat u najnovijem izveštaju.

Dodatno se čini, navodi ISW, da je rusko vojno zapovedništvo u potpunosti angažovalo elemente nekoliko konvencionalnih divizija u odlučujućim ofanzivnim operacijama duž linije Svatove-Kremina, kao što je ISW ranije izvestio.

3 COMMENTS

  1. Koja ono bese ofanzibva po redu? Eto su braca Rusi od 24.02.2022 u ofanzivi. Pa nesto nece. Ajde juris Vladice, pokazi da si musko. Ne moj da te onaj Zeleni komedijant opet stavi na stub srama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here