Kosovo online
Visar Imeri

Politički analitičar Visar Imeri smatra da je značajan deo izborne moći kosovskog premijera Aljbina Kurtija nastao iz saradnje sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.

Imeri ističe da način na koji je Osmani napustila DSK nije bio povoljan za tu političku stranku, dodajući da je ona zadobila najjači udarac po pitanju glasova na prethodnim izborima.

– Mislim da je značajan deo povećanja Kurtijeve izborne moći došao i zbog saradnje sa predsednicom Osmani. Ta saradnja više ne postoji, i praktično se ne može organizovati na isti način kao 2021. godine. Način na koji je Osmani napustila DSK nije bio baš povoljan za tu stranku. Najveći udarac u 2021. godini, ako govorimo o broju glasova, zadobila je DSK –  rekao je on.

Imeri je naglasio da je Osmani zainteresovana za novi mandat predsednika, ali se ne zna da li na Kosovu postoje političke partije koje bi joj to obezbedile.

Prema njegovim rečima, Pokret Samoopredeljenje više nije zainteresovan da Osmani dobije još jedan mandat predsednika.

– Osmani bi želela da nastavi mandat predsednika, a ima li političkih partija na Kosovu koje bi joj to obezbedile, ne znam. Samoopredeljenje više nije zainteresovano da Osmani bude predsednik – poručio je Imeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here