Ilegalci se krili u uglju

0

Na železničkoj stanici u Velesu u centralnoj Makedoniji, policija je našla 150 ilegalnih migranata, izbeglica iz Sirije. Oni su bili sakriveni u vagonima teretnog voza koji je prevozio ugalj.
– Bežimo od građanskog rata u Siriji. Želimo da odemo u Nemačku ili Dansku. U Siriji se više ne može živeti. Ostavili smo cele familije, ali smo morali da bežimo. Ne želimo da ginemo, niti hoćemo da se vratimo nazad, ili da odemo u Grčku odakle smo došli u Makedoniju – rekle su uplašene izbeglice policajcima koji su ih našli.
Oni su privremeno smešteni u železničkoj stanici, dok ih nisu preuzeli policajci iz granične policije.
Među ilegalnim migrantima nalazile su se tri žene i deca od 15 godina. Crni od uglja u kome su se krili i izbezumljeni od straha, izbeglice su pokazivale fotografije svojih rođaka koji su ostali u Siriji. Neki od izbeglica imali su po telu ožiljke od rana koje su zadobili od gelera prilikom bombardovanja njihove zemlje. Naime, većina izbeglica su iz Damaska i Alepa, gde se vode najžešće borbe.
Dok su ilegalni migranti čekali da ih preuzmu granični policajci, putnici na železničkoj stanici su im ponudili hranu, jer kako su rekli, danima nisu jeli.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here