Igra i pesma kao u zavičaju

0

Prvi su nastupili "petlići" domaćina, sa igrama iz Krajišta, a potom su nešto stariji momci i devojčice (do 15 godina) odigrale "Igre iz Gruže". Nakon njih, mikrofona se latila Lepa Đorđević i dodatno podgrejala već uzavrlu atmosferu u publici.
 

PRIZNANJE: Među nagrađenima našli su se i gosti

Mlada voditeljka Maja Palačković najavila je društvo "Abrašević" iz Beograda, koje na svom repertoaru imaju čak 55 koreografija. Ovog puta izveli su "Igre iz Bosilgrada", da bi ih na bini smenila grupa iz Ustera, pod rukovodstvom Radmile Kondić i Nenada Obrenovića sa "Igrama iz Srbije".
 

To je bila na neki način predigra premijerno izvedenih "Igara Bujanovca", koju je sa ansamblom "Nikola Tesla" iz Ustera pripremio kulturno-umetnički rukovodilac Ljubiša Fiatov.
 

Potom se razvilo veliko narodno kolo, da bi i u jednom momentu "opasalo" celu salu. Više od 40 konobara i kuvara u svakom trenutku bili su spremni da usluže sve prisutne, a domaćini – predsednik Marinko Vukajlović i potpredsednik Dragoljub Miladinović – dočekali su i ispratili svakog gosta kao najrođenijeg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here