Tanjug/AP
Olga Danilović

Olga Danilović, najbolje rangirana srpska teniserka, nije uspela da se plasira u treće kolo kvalifikacija za glavni žreb Australijan opena, prvog grend slema sezone, poznatog još i kao “Srećni slem”.

Ona je propustila dobru priliku, jer ju je nakon preokreta eliminisala Turkinja Zejnep Sonmez posle tri seta i gotovo dva sata igre u Melburnu.

Bilo je 4:6, 6:1, 6:1 za Sonmez, 155. igračicu WTA liste.

Njena rivalka u direktnom okršaju za glavni žreb biće bolja iz meča Lulu San – Su Džeong Džang.

Mnogo je grešila Olga na ovom meču, naročito u drugom i trećem setu, kada joj je potpuno zaustavjen servis. Na kraju je završila duel sa 45 neiznuđenih grešaka.

S druge strane, jasno je i da je srpska teniserka daleko od optimalnog takmičarskog ritma. Pre dolaska u Australiju, poslednji meč na WTA turu odigrala je još u avgustu, kada je eliminisana sa kvalifikacija za US open.

U Pertu je na Junajted kupu izgubila dva meča u singlu – jedan od Ćinven Dženg, a drugi od Markete Vondrušove. U prvom kolu kvalifikacija za AO dominantno je savladala Beloruskinju Irinu Šimanovič.

Olgin poraz u velikoj meri podsetio je na ishod meča srpskog predstavnika u muškoj konkurenciji u kvalifikacijama za “Ozi open”. Hamad Međedović takođe je ispao iz kvalifikacija, iako je imao prednost u setovima.

Najbolji rezultat na prvom slemu sezone za Danilović ostaje drugo kolo glavnog žreba. Do te runde je 22-Beograđanka došla 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here