I Nemci pomažu siročićima

0

Troje siročadi porodice Pećanac

 

 

Podrška novinara

Kada je čula za tragediju porodice Pećanac iz Drvara i novinarka minhenskog dnevnika "Ziddojče cajtung" koja je komšinica Slavka Pećanca obećala je podršku ovoj akciji. Zato će Slavko kada se vrati iz Drvara pokušati i uz njenu podršku doći do nove humanitarne donacije.

Njegov rođak Vladimir Pećanac i supruga Željka smrtno su stradali u saobraćajnoj nesreći u Livnu. Iza njih je ostalo troje maloletne dece – blizanci (13) i kćerka (9) o kojim je brigu preuzeo njihov deda Sreto Pećanac kod koga deca sada žive i on ih izdržava od svoje penzije od 200 KM (100 evra).

Zbog toga je njihov rođak iz Minhena poveo akciju prikupljanja novčanih priloga među našim ljudima i Nemcima, kako bi toj deci bez roditelja obezbedio najosnovnije potrebe za školu i zimu koja je na pragu.

 

Slavko Pećanac u hramu u Minhenu prikuplja dobrovoljne priloge

– U krugu mojih poznanika i prijatelja počeo sam da sakupljam novčane priloge, ali i u našoj crkvi u Minhenu, zahvaljujući pozivu i apelu protojereja Milorada Jovanovića. Tako je više od 30 naših ljudi dalo novčani prilog, ali isto toliko i Nemaca je podržalo akciju pomoći siročićima iz Drvara. Ukupno je sakupljen 2.651 evro i to će ovih dana biti uplaćeno na račun u banci – kaže pred put u Drvar Stojan Pećanac.

On ističe da se u Drvaru osnovan i poseban odbor za pomoć ovoj deci, a u njemu je i načelnik opštine Ankica Papak-Dodik koja je takođe obećala pomoć.

 

 

(opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 03.11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here