I najveće su odbijali!

0

Put ka uspehu, kažu, popločan je neuspehom. Ipak, to ne znači da odbijanje lakše podnosimo. Šta možda može da pomogne? Saznanje da su neki od najtalentovanijih ljudi na planeti doživeli isto!
Neprijatnih dokaza da su neke od "najvećih" odbijali ima u različitim oblastima. Evo nekoliko pisama koje su, kasnije slavni i obožavani, u vreme kada su ih dobili čitali s knedlom u grlu.
Nekada ni U2 nisu dovoljno dobri Članovi grupe U2 – Bono, Edž, Lari, Džej-Ar i Adam su bili tinejdžeri kad su oformili grupu 1976. godine. Do jeseni 1979. ime benda menjali su nekoliko puta, izdali prvi singl u Dablinu, ali i preživeli "ne" od kompanije RSO Records. U2 su u roku od 12 meseci stigli do međunarodne slave, ali čelnicima londonske izdavačke kuće u maju 1979. godine nisu odgovarali.
Davne 1956. godine Endi Vorhol nije mogao nikome ni da pokloni svoje radove. Doslovno! Umetnik je 18. oktobra dobio pismo u kome čuveni njujorški Muzej moderne umetnosti odbija da primi crtež koji je on "velikodušno ponudio kao poklon Muzeju". Danas ova institucija poseduje 168 Vorholovih dela!

"Netalentovani"
Na temu ovog članka svakako je onaj od 01. 01. 1962. kad su stručnjaci iz izdavačke muzičke kuće DEČA Records odbili, kao netalentovane, četvoricu momaka iz Liverpula koji će, vrlo brzo posle ovog previda, za samo osam godina svog postojanja, prekrojiti i iskrojiti istoriju rokenrola, radeći pod imenom "Bitlsi"!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here