I Bugari u gostima

0

Pred nastup: Gosti iz Šveningena

Članovi Srpskog kulturnog društva "Nikola Tesla" iz Frajburga su tek prošlog vikenda organizovali veliku zabavu u čast svoje slave Svete Majke Paraskeve i u čast svih svojih igrača. Okupljeni oko učenika Dopunske škole na srpskom jeziku roditelji mališana su se organizovali pre pet godina i osnovali udruženje. Iz godine u

Igre iz Srbije: Stariji ansambl domaćina

godinu oni su bili brojniji i danas ih je više od 80, a od toga 40 mladih.

Goste, a bilo ih je više od 500, pozdravio je predsednik kluba Miki Petrović i objasnio da ranije, kada i kalendarski pada nisu mogli proslave klupsku slavu, naročito ne u ovolikom broju.

Kumovi

Slavski kolač koji je sa porodicom pripremio Momčilo Kostić iz Milhajma prerezao je sveštenik iz Frajburga Jovan Gatarić. Domaćin naredne slave je Duško Jović sa porodicom, takođe iz Milhajma kraj Frajburga.

On je istakao da su se pozivu odazvali predstavnici vlasti grada Frajburga, članovi KUD-a "Dukat" iz Šveningena, bugarska folklorna grupa "Tradicija" i prijatelji društva iz Frajburga i okoline.

Pravi kulturno-umetnički spektakl priredili su članovi "Tesle" sa svoje dve postavke igrama iz Srbije, zatim "Dukat" igrama iz Banata, kao i bugarski ansambl igrama iz svog rodnog kraja. Sandra Petrović i Željka Jović (obe članice "Tesle") izvele su splet narodnih pesama ("Zajdi, zajdi"," Gusta mi magla") dok je publika sve učesnike u više navrata vraćala na bis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here