I “Bečki dečaci” seksualno zlostavljani

0

Primoravani na protivpravni blud: "Bečki dečaci"
 

Jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja, neimenovani 33-godišnji hirurg koji sada živi u Berlinu, ispričao je austrijskom dnevnom listu "Standard" da su on i njegovi drugovi bili primoravani da peru genitalije ispod tuša dok ih nastavnici posmatraju.
 

Hirurg, koji je u horu pevao u periodu od 1985. do 1987. godine, rekao je da ga je, kada je imao devet godina, stariji član hora tokom turneje po Americi primorao na oralni seks u sobi.

 

Istorija hora duga više od pola milenijuma

Hor "Bečki dečaci", osnovan 1498. godine, ima danas oko 100 članova između 10 i 14 godina, od kojih veliki broj živi u internatima. Podeljen je na četiri hora za turneje, koji godišnje izvedu oko 300 koncerata pred više od pola miliona ljudi.

Drugi nekadašnji član "Bečkih dečaka", sada 51-godišnji psiholog koji živi u Minhenu, rekao je da mu je dirigent tokom dvosatnog putovanja autobusom držao ruku na butini. Ovaj psiholog je u svetski poznatom horu pevao od 1966. do 1970. godine.

 

On je ispričao i da je tokom američke turneje jedan nastavnik, đaku, koji nije želeo da jede, u autobusu nasilno otvorio usta i ugurao hranu. Oba bivša pevača hora su istakli da je vladala atmosfera terora i straha, a mlađi od njih zahteva razjašnjenje stanja i izvinjenje.

 

Zvanični predstavnici "Bečkih dečaka" saopštili su da će biti sprovedena istraga u vezi s optužbama o seksualnom uznemiravanju članova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here