I američki policajac uz monstrume

0

Američki policajac albanskog porekla iz Nju Džerzija, kapetan Džesi Cani, koji 22 godine radi u policijskoj upravi Njujorka, slikao se ispred svog policijskog automobila ispred koga je postavio plakat podrške Albancima koji su u Skoplju protestovali protiv grupe Albanaca osuđenih na doživotne kazne zatvora zbog ubistva petoro Makedonaca u slučaju "Monstrum".
Njegova podrška je naišla na veliko odobravanje i radost kod članova grupa na socijalnim mrežama, preko kojih su i organizovani nasilni protesti Albanaca u Skoplju i drugim gradovima na zapadu Makedonije.
Sa druge strane, američki Stejt department i britanska vlada upozoravaju svoje državljane da se klone putovanja u Makedoniju.
"Podsećamo građane SAD da čak i skupovi koji su predviđeni da budu mirni mogu eskalirati u nasilje. Izbegavajte regione gde ima okupljanja i budite oprezni blizu bilo kakvih velikih skupova, protesta ili demonstracija", stoji u saopštenju Stejt departmenta.
Slično upozorenje je izdala i britanska vlada uz napomenu: "posebno pazite ako putujete u severne i zapadne pogranične regione Makedonije".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here