pixabay.com
Foto: Ilustracija

SAD, EU, NATO, Australija, Bahami, Japan, Novi Zeland, Južna Koreja, Singapur, Jemen i Liberija osudili su napade jemenskih pobunjenika Huta u Crvenom moru koji ugrožavaju slobodnu plovidbu i međunarodnu trgovinu, saopštio je Stejt department.

U saopštenju se navodi da brojni napadi koji potiču sa teritorija koje kontrolišu Huti u Jemenu, uključujući napade 3. decembra na tri komercijalna broda u južnom Crvenom moru, ugrožavaju međunarodnu trgovinu i pomorsku bezbednost i da za takve napade nema opravdanja.

Ističe se da je ”užasan zločin” zaplena broda ”Galaxy Leader” 19. novembra i pritvaranje 25 članova međunarodne posade koji su i dalje nelegalno pritvoreni i ponovo se pozivaju Huti da ih oslobode i da obustave sve napade na komercijalna plovila.

Pozivaju se sve države da ne pružaju podršku Hutima.

3 COMMENTS

  1. Hutima puna podrška ! Kada god je moguće “častite” njihove brodove njihovim raketama , 70% tog oružja su baš oni poslali bivšoj Ukrajini pa je red da im se i vrate te iste rakete ! Dosta je bilo USA , GB i EU više ne vladaju svetom , u toku je početak kraja tiranije !

  2. Osudjujemo hute to je nedopustivo da ugrozavaju i grubo ruse medjunarodno pravo za slobodnu trgovinu recimo huti su krivi jel su digli u vazduh sjeverni tok dva i sada ti isti amerikanci se fataju medjunarodnog prava za slobodnu trgovinui traze da se osude huti, kao sto vidimo nisu huti jedini ima huta jos koji cinizam zar ne

  3. Браво Хути.На вама је обама добио нобелову награду

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here