Hrvatski general znak NATO-a se pretvorio u kukasti krst

0

Pred oko 200 vojnih atašea, diplomata i pripadnika oružanih snaga Lovrić je, kao učesnik međunarodne konferencije na Hrvatskoj vojnoj akademiji, stavio memorijsku karticu u računar.

 

Iza njegovih leđa bila su dva panoa – na jednom je bila njegova fotografija kao govornika, a na drugom prezentacija.

 

U jednom trenutku, službeni znak NATO-a, koji je bio dio grafičke podloge prezentacije, počeo se pretvarati u kukasti krst. Lovrić nije primetio šta se događa, a svedoci tvrde da to nije vidio ni dio prisutnih u dvorani.

 

Znak NATO-a je sa "Googlea" preuzet u "gif" formatu kao fotografija. U tom formatu glavna slika u sebi ima više podslika koje sadrže animaciju, pa se jedna slika mijenja u drugu. U ovom slučaju to je bio kukasti krst.

 

Nakon što je završio izlaganje, pripadnici Vojne policije prišli su generalu Lovriću i saopštili mu šta se dogodilo. Odmah su uzeli memorijsku karticu i naložena je istraga.

 

General Lovrić smatra da je to, kako je rekao, indirektna posljedica zaostalih virusnih inficiranja znakova NATO-a i da nije bilo apsolutno nikakve namjere osoba koje su pripremale ovu prezentaciju da se dogodi to što se dogodilo".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here