Hrvatska trajno ukida Srbiji vize

0

Odluka hrvatskog Ministarstva usledila je pošto je EU u ponedeljak stavila Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju na "belu šengen listu".

 

Građani Srbije i Crne Gore i do sada su mogli da putuju u Hrvatsku bez viza, ali taj režim je bio privremen i produžavao se svake godine, dok Makedoncima ni dosad nije bila potrebna viza za ulazak u Hrvatsku.

 

Mehun je rekao da Hrvatska podržava i pozdravlja ukidanje viznog režima za zemlje regiona koje su ispunile potrebne uslove, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru, i da posebno pozdravlja odluku da te promene stupe na snagu pre božićnih i novogodišnjih praznika.

 

"Izuzeće iz viznog režima za državljane Srbije i Crne Gore predloženo je posle višegodišnjeg donošenja odluka hrvatske vlade o produženju suspenzije viznog režima, kao i činjenice da 19. decembra na snagu stupa odluka o ukidanju viznog režima EU za te zemlje", izjavio je Mehun agenciji Hini.

 

Privremeni bezvizni režim za ulazak u Hrvatsku za državljane Srbije i Crne Gore uveden je u junu 2003. godine i od tada je rednovno produžavan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here