Hrvatska: Bramerc davao uputstva za hapšenja?

0

 

Haški optuženik Ante Gotovina

 

Mišetić je dao izjavu pošto je jedan od Gotovininih advokata, Marin Ivanović priveden na informativni razgovor u okviru istrage za artiljerijskim dnevnicima iz akcije ”Oluja”, u kojoj je proterano nekoliko stotina hiljada Srba.

 

Ivanoviću se u zagrebačkom opštinskom sudu već sudi za uništenje ili prikrivanje arhivskih dokumenata. Sam Ivanović suđenje smatra pritiskom na odbranu hrvatskog generala.

Zbog nesaradnje s Hagom Hrvatskoj je u pregovorima sa Evropskom unijom blokirano pregovaračko poglavlje o sudstvu i osnovnim pravima.

 

Haško tužilaštvo smatra da ta dokumenta sadrže dokaze protiv Gotovine i generala Mladena Markača i Ivana Čermaka i o prekomernim artiljerijskim napadima na Knin.

Hrvatska policija je saopštila da je u potrazi za tim dnevnicima u sredu pretresla desetak stanova bivših vojnih lica i obavila informtivne razgovore s desetak ljudi, ali da niko nije uhapšen.

 

Među onima čiji su stanovi pretreseni su i penzionisani general Rahim Ademi, kome se sudilo zbog ratnih zločina u Medačkom džepu, 1993. godine, general Imre Agotić, bivši savetnik predsednika Stjepana Mesića, general Petar Stipetić bivši načelnik glavnog štaba Hrvatske vojske i njegov šef kabineta Miroslav Vidović.

Mediji su naveli da su policajci kod Ademija našli pun orman dokumenata, ali se ne navodi ima li ta dokumentacija veze sa "Olujom". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here