Tanjug/AP
Vaterpolisti Srbije

Vaterpolisti Srbije saznali su ime rivala u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu.

Aktuelni šampioni iz Tokija će se za polufinale boriti protiv reprezentacije Grčke. To je epilog ludog raspleta u grupi A. Čini se idealan protivnik da se popravi utisak.

Srbija je grupu B završila na četvrtom mestu i bio je jasno da će im rival biti prvoplasirana ekipa iz grupe A. A tamo ludnica. Kao da su se selekcije takmičile ko će izbeći Srbiju, odnosno ko neće to prvo mesto. Prvo je Italija propustila šansu protiv Grčke koja je slavila sa 9:8 i tako preuzela vrh tabele.

Potom je Hrvatska imala priliku da završi prva, zato im je bila potrebna pobeda protiv SAD, ali su Hrvati (ne)očekivano podbacili protiv Amerikanaca koji su na kraju slavili sa 14:11. Prosto je neverovatno kako su “barakude“ odigrale prvo poluvreme nakon kojeg su imali minus 5 (5:10), a u jednom trenutku su imali i minus 7 (3:10).

Na kraju su puleni Dejana Udovičića izdržali pritisak Hrvata i upisali veliku pobedu koja ih je na kraju dovela do trećeg mesta koje vodi na Australiju.

Na kraju je Grčka osvojila prvo mjesto sa 11 bodova, isti broj je imala drugoplasirala Italija, dok je Hrvatska sa 9 završila tek kao četvrta, iako je igrala za prvo mesto, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Španije koja je osvojila grupu B. Još se sastaju Italija – Mađarska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here