Đ. J.
VRELA ATMOSFERA: Leksington bend

Raspevano je bilo i prepuno lozničko šetalište u nedelju uveče kada je povodom Dana grada Turistička organizacija priredila sugrađanima besplatan koncert Leksington benda. Letnja noć, raspoloženi bend i još raspoloženija publika bili su odličan preduslov za nezaboravno muzičko veče koje se i dogodilo.

Leksington bend je među Lozničane stigao iz Bečeja gde je prethodno veče imao veliki koncert, a Bojan Vasković je uoči nastupa obećao da će uživati svi u njihovoj svirci, Kako je rekao, grupa sprema promociju petog studijskog albuma i kao nastavak koncerta u Beogradskoj areni, koje su se desile 8. i 9. marta, u narednom periodu pravi veliku regionalnu turneju sa željom da dobru atmosferu prenesu i u druga veća ili manja mesta.

Od prvog takta publika je pevala sa bendom, ona mlađa je znala sve tekstove, ali je među posetiocima bilo svih generacije. Bojan i ekipa su ređali hitove “Dobro da nije neko veće zlo”, “Potraži me”, “Dođi ove noći”, “Donesi”, “Kako je tako je”, “Prišla” izazivajući salve aplauza i oduševljenja. Dva sata su svirali i tokom nastupa, na oduševljenje publike, odali počast Lozničaninu Sinanu Sakiću pesmom “Lepa do bola”, a setili su se i Kebe (“Plavo oko plakalo je”), Halida Bešlića (“Romanija”) i još nekih kolega čije su pesme odsvirali.

Poseta je bila odlična, a iznenađenje je bilo prisustvo velikog broja muškaraca, iako se deo koncerta poklapao s fudbalskom utakmicom Srbija – Engleska na Evropskom prvenstvu. Bojan je publiku obaveštavao o kretanju rezultata, a nastup, uz zahvalnost publici, završio rečima: “Idemo na drugo poluvreme, da popravimo rezultat.”

Nažalost, “orlovi” nisu uspeli u tome, ali Bojan i njegove kolege iz benda su priredili lozničkoj publici veče za pamćenje i podarili im lep poklon za Dan grada svojim prvim, zvaničnim, nastupom u zavičaju Vuka Karadžića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here