Tanjug
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da se Srbija i SAD možda ne slažu u svim pitanjima, ali je ocenio da ono u čemu se slažu jeste to da obe strane žele da rade na unapređenju zajedničke saradnje.

– Važno je da svi Srbi shvate da, iako je bilo momenata u prošlosti kada je Srbija bila sama, sada više nije sama, Srbija ima puno prijatelja i smatram da se SAD računaju u jednog od njih – rekao je Hil na konferenciji za medije pred početak Konferencije “Dan Amerike” koja se danas održava u Narodnoj skupštini.

Ocenio je da je ovo važan događaj, jer kako kaže, Srbija i SAD se slažu da obe žele da rade na unapređenju saradnje.

Kada je reč o istorijskoj saradnji dve strane, podsetio je da se sutra u Pranjanima obeležava godišnjica akcije Halijard, spasavanja američkih pilota, što je nazvao jednom od svetlih tačaka u odnosima Srbije i SAD. Osvrnuo se i na prisustvo delegacije Nacionalne garde Ohaja u Beogradu i ocenio da Srbija nema većeg prijatelja od njih.

Hil je ocenio da je potpisivanje strateškog sporazuma u oblasti energetike dobar primer šta dve zemlje mogu i žele da rade u budućnosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji “Dan Amerike” biće reči o načinima unapređivanja partnerstva i bilateralnih odnosa između Srbije i SAD, kao i o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

2 COMMENTS

  1. Mi se vasem prijateljstvu bas radujemo, pokazali ste nam koliki ste prijatelji 1999 hvala ali netreba nam vase iskreno prijateljstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here