pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedan čovek je izgubio život, a još dvoje ljudi je povređeno u napadu hijena u blizini Univerziteta Multimedia, na periferiji Najrobija.

Univerzitet se nalazi blizu zapadne granice Nacionalnog parka Najrobi, koji je dom za više vrsta divljih životinja, uključujući hijene, lavove i geparde.

Rođaci Entonija Paše, nastradalog muškarca, rekli su da je bio napadnut dok je skupljao drva, prenosi Skaj njuz.

Jedan od povređenih, 21-godišnji student inženjerstva Kevin Mvendva, izgubio je palac u napadu.

Služba za divlje životinje Kenije (KWS) saopštila je da je jedna hijena ubijena nakon napada i da se njen leš ispituje da bi se utvrdilo da li je životanja imala besnilo ili druge bolesti.

Napadi hijena postali su sve češći na periferiji Najrobija, a nakon napada na 10-godišnjeg dečaka, koji je preminuo od posledica, KWS je objavila uputstvo o tome kako reagovati kada se suoče sa životinjama,

Nedavni napad podstakao je studente da protestuju zbog onoga što su nazvali nedostatkom bezbednosti i oni zahtevaju od vlade da postavi određena ograničenja za kretanje životinja.

1 COMMENT

  1. Hijena nije ubila čoveka nego je u svom staništu ulovila hranu za sebe i svoj čopor ! Hijena kao divlja zver ne razlikuje i ne sortira sisare na čoveka i životinje dok čovek kao biće sa višom inteligencijom treba da bude svestan svog okruženja u kom se nalazi……. kao kada bi rekli da je na brzoj pruzi u Srbiji na čoveka naleteo voz i ubio , ne nego je čovek bio na putanji mašini sa velikom brzinom koje ne može nikud sem po šinama….. a vest je toliko glupa da se naježiš, šta prosečnog Srbina zanima događaj iz Najrobija ? Oni ne znaju gde je Evropa a kamoli da je nastradao biciklista na ” obodu Beograda” na padinama parka Avale !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here