Tanjug/AP

Hezbolah je saopštio da je gađao izraelsku vojnu bazu u blizini Safeda, na severu Izraela, sa dve salve od ukupno 90 raketa, nakon čega je Liban gađan intenzivnim izraelskim napadima.

„U odbranu Libana i njegovog naroda“, borci Hezbolaha gađali su „bazu Dado“, u blizini Safeda na severu Izraela, štab Severne komande izraelske vojske sa ukupno 90 raketa, saopštio je Hezbolah.

Vojni portparol: Izrael teži da vojna kampanja protiv Hezbolaha bude kratka

Izraelski vojni portparol Daniel Hagari izjavio je da Izrael teži da vojna kampanja protiv Hezbolaha u Libanu bude što je moguće kraća.

On je međutim dodao, obraćajući se večeras novinarima, da je Izrael takođe spreman da operacija potraje, prenele su agencije.

„Danas je oko 300 raketa ispaljeno na Izrael, povredivši šest civila i vojnika, većinu lakše“, rekao je portparol.

Proiranski šiitski Hezbolah je ranije saopštio da je napao izraelsku pomorsku bazu Atlit južno od Haife, trećeg po veličini grada u Izraelu, luke na Sredozemnom moru na severu zemlje u blizini granice sa južnim Libanom, prenele su agencije. Sirene za protivraketnu uzbunu su se oglasile u mestima preko 50 kilometara južno od granice.

U početnim izveštajima Rojtersa se navodi da ima malo detalja i da se čekaju dodatni izveštaji o tome. Naknadno je rečeno da su dva drona presretnuta i nema izveštaja o povredama, preneo je Asošijeted pres.

U bazi je izraelska pomorska komandna jedinica. Hezbolah često koristi dronove uz rakete u napadima na sever Izraela.

Broj ubijenih u izraelskim vazdušnim napadima u kontraofanzivi protiv Hezbolaha povećao se na 569 od ponedeljka ujutru, sa 558, koliko je ranije danas saopšteno, rekao je libanski ministar zdravlja.

Među poginulima je 50 dece i 94 žene, dodao je ministar Firas Abijad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here