Heket stopama Torpa

0

MORA DA SE LEČI: Grent Heket
 
 

Australijska javnost još se nije smirila posle šoka koji im je priredio Jan Torp, a već ih je pogodila slična priča, takođe bivšeg plivačkog heroja Grenta Heketa. Naime, dvostruki olimpijski šampion na 1.500 metara iz Sidneja 2000. i Atine 2004. primljen je u kliniku za rehabilitaciju u Los Anđelesu, radi odvikavanja od zavisnosti od pilula za nesanicu stilnoks, prenose australijski mediji.
Heket (33) je pre nekoliko dana uslikan u lobiju Kraun Kazina u Melburnu, do pola go, kako tumara unezveren. On je tvrdio da je tražio jednog od sinova blizanaca, Džegera, koji se izgubio, a australijski mediji preneli su da je bio dezorijentisan i da je teže pričao. Heketov otac Nevil izjavio je da je Grent posle toga pristao da ode na rehabilitaciju i da je u utorak uveče primljen u kliniku u Kaliforniji.
– Sve će biti u redu. Radujem se što ću imati malo odmora. Želeo sam da se povučem i da uzmem predah, kako bih imao malo više vremena za sebe – izjavio je Heket novinarima na aerodromu u Los Anđelesu.
On je kategorično odbio da se radi o rehabilitaciji:
– Ne, preterano je reći da idem na rehabilitaciju. Ne želim da iznosim detalje, već ću se naknadno zvanično obratiti javnosti. Ovo mogu da nazovem povlačenjem za kratko vreme koje sam već poduže planirao.

 

Teško podneo razvod

Heket je pilule protiv nesanice počeo da koristi još kada je bio aktivan sportista, a nastavio je da ih konzumira i posle 2008. kada je završio karijeru. Njegov otac istakao je da Grent ima problem sa zavisnošću od lekova poslednjih dve godine, od kada se razveo od supruge Elis, sa kojom ima blizance. On je veoma teško podneo razlaz od australijske pevačice, koji je usledio pošto je Heket u alkoholisanom stanju razbio sve po stanu u kojem su živeli.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here