Kosovo online
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj navodi da se politika kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Vašingtonu smatra gotovo neprijateljskom, dok Evropa isključuje Kosovo iz regionalnih inicijativa i postavlja politiku “šest minus jedan” na Zapadnom Balkanu.

– Kurtijeva politika danas u Vašingtonu se sve više smatra gotovo neprijateljskom politikom, dok Evropa, predvođena Nemačkom, sa onim što je rekao Saracin, isključuje Kosovo iz Berlinskog procesa i iz bilo koje regionalne inicijative. Evropa postavlja politiku šest minus jedan na Zapadnom Balkanu – naveo je Haradinaj.

Kako dodaje, jedan koji se oduzima je Kosovo koje je isključeno iz svakog procesa integracije, sankcionisano i čeka jačanje sankcija i drugih mera izolacije.

Haradinaj navodi i da Kosovo ima “sujetnu predsednicu” koja, kako ističe, posle četiri godine vlasti ima hrabrosti da se pojavi na televiziji i 40 minuta priča o tome koliko su SAD važne za Kosovo.

To je, ocenjuje Haradinaj, loš pokušaj da se odrekne odgovornosti i okrivi samo Kurti, i poručuje Vjosi Osmani da je usred “Kurtijeve prljavštine”.

– Ni oružje kupljeno od Kine, ni oružje kupljeno od Rusije, ni veliki srpsko-ruski hibridni rat na Kosovun nisu pomogli srpskoj agendi na Kosovu koliko joj je pomogao Aljbin Kurti svojom antiameričkom i antisavezničkom politikom. Srbija bi dala milijarde samo da ukloni Kosovo iz američke zaštite i zaštite drugih savezničkih zemalja. Alljbin je uklonio Kosovo bez plaćanja – poručuje Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here