EPA/Sergey Dolzhenko

Vlada Slovačke optužila je prethodnu vladu za izdaju i zloupotrebu javnog položaja zbog vojne pomoći Ukrajini.

Ministarstvo odbrane podnelo je krivičnu prijavu protiv prethodne vlade, konkretno protiv bivšeg ministra odbrane Jaroslava Nađa, uz obrazloženje da privremeni kabinet nema pravo da donosi tako suštinsku odluku, zbog čega je, kako navode, Slovačka ostala bez protivvazdušne odbrane nakon što je poslala sve svoje 13 aviona MiG-29 u Ukrajinu, prenosi Blumberg.

Premijer Robert Fico obećao je da će zaustaviti vojnu pomoć Kijevu nakon povratka na vlast prošle godine. Prethodna administracija koju je predvodio Eduard Heger, nepokolebljivi saveznik otpora Kijeva ruskoj agresiji, nije uspela da dobije poverenje parlamenta i bila je u privremenom režimu čak i pre nego što je odlučila da pošalje ratne avione u Ukrajinu.

– Ja lično verujem da je Jaroslav Nađ izdajnik i da ne bi trebalo da se izvuče – rekao je danas zamenik ministra odbrane Igor Meliher novinarima u Bratislavi.

Nađ je branio odluku o isporuci MiG-ova Ukrajini kao “pravno ispravnu” jer je zasnovana na pravnoj analizi i kolektivnom odobrenju vlade.

Njegovi saveznici kažu da je krivična prijava deo hibridnog rata koji potiče iz Rusije.

3 COMMENTS

    • pa kako bi drugacije, SAD ima svog slugu Nemacku, a Nemacka svoje evropske sluge i pokusava da zavrsi posao na Balkanu dok su vode jos mutne… ali sve lici da ce svabe i treci put da olizu rusku cizmu!? Ovo u Ukrajini je americki poker sa Evropom, vec su je ekonomski ponizili i ostavili bez jeftinih energenata kao osnova dosadasnjeg bogatstva… jos fali da SAD uvuce Nemacku i Poljsku u oruzani sukob sa rusima, i da cekaju epilog za licno angazovanje?! Neosporno najjaci potez SAD od 3sr.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here