Han: Nema pritiska na Srbiju u vezi Rusije

0

Han: U ovom trenutku" nema pritiska na Srbiju
 

"Situacija je kakva jeste, i Evropska unija će očekivati da Srbija postepeno uskladi svoju spoljnu politiku (sa politikom Unije), ali za to je potrebno vreme", rekao je Han u Beogradu, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Nikolićem.

 

Predsednik Srbije je rekao da Srbija "neće moći da ide mnogo dalje" u pregovorima sa Prištinom ako Priština "nastavi da pregovara (sa Beogradom) kao nezavisna država".

 

Prema Nikolićevim rečima, "Srbija bi morala da nađe drugog predsednika i predsednika Vlade koji bi bili spremni da razgovaraju sa Prištinom kao sa nezavisnom državom" i time gaze Ustav.

 

Nikolić je rekao da u pregovorima sa Prištinom "sve stoji", jer se ne zna ko će u ime kosovih vlasti pregovarati sa Beogradom, i da se ništa ne radi na formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu, i da bi se lakše pregovaralo kad bi kosovske vlasti bile iskrenije.

 

Predsednik Srbije je, međutim, rekao da kad Srbija bude spremna za razgovore, Srbija će biti na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme.

 

Povodom medijskih napisao o tome da je Nemačka jedina zemlja EU koja blokira otvaranje prvog poglavlja u pregovorima sa Srbijom, Johanesu Hanu je postavljeno pitanje ima li šanse da se Nemačka ubedi da promeni stav, na šta je on rekao: "Najbolje ubeđivanje je realizacija onog što je dogovoreno, pa da otvaramo poglavlja".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here