Halilhodžić: Nema povlačenja!

0

Žrtvovao se za "slonove" – Vahid Halilhodžić 
 

Afrički kup nacija osnovan je 1957. godine i glavno je fudbalsko takmičenje afričkih reprezentacija. Trenutni šampion je selekcija Egipta koja je 2008. godine u finalu savladala ekipu Kameruna rezultatom 1:0.

 

Reprezentacija Obale Slonovače sa ovog takmičenja ima po jedno zlato i srebro, kao i četiri bronzana odličja.

 

"Nadamo se najboljem ove godine u Kupu. Želimo najmanje finale i potrudićemo se da to i ostvarimo", kaže Halilhodžić i tvrdi da neće podneti ostavku, ako "slonovi" podbace na Afričkom kupu nacija, jer nije selektor za "jednokratnu upotrebu".

 

"Neću otići ako Obala Slonovače ne osvoji turnir u Angoli. Ne mogu da zamislim da odem sa ovog mesta, a pred nama je Mundijal u Južnoj Africi. Zašto bih napuštao tim kada sam radio i žrtvovao se za ovu reprezentaciju i sada nema povlačenja", istakao je Halilhodžić.

 

Halilhodžić smatra da je Didije Drogba umoran i da neće pokazati maksimum na terenu u Angoli. Napadač Čelsija odigrao je devet utakmica za pet nedelja u Premijer ligi, nakon čega se pridružio reprezentaciji svoje zemlje.

 

"Zabrinuti smo za naše igrače, njihovo zdravlje i formu. Fudbaleri kao što su Drogba uvek su aktivni na terenu. Nerealno je da igraju dve utakmice za tri dana. Previše je to napora za ključnog igrača kao što je Didije", zaključio je Halilhodžić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here