Grizlov: Četiri parlamentarne stranke imaće poslanike

0

"Najmanje 90 odsto glasova pripalo je parlamentarnim strankama. To dokazuje da je Rusija oformila politički sistem. Opozicija je veoma važna za nas", dodao je Grizlov, jedan od lidera partije Jedinstvena Rusija premijera Vladimira Putina.

 

Na danas održanim izborima, u osam pokrajina – Republika Altaj, teritorija Kabarovsk, Voronjež, Kaluga, Kurgan, Rijazan i Sverdlovsk – oko 32 miliona Rusa biralo je poslanike regionalnih skupština, naveo je Itar-Tas s.

"Imaćemo dve trećine poslaničkih mesta u polovini pokrajina i više od pola u ostalima. Dve trećine su dovoljne za usvajanje rezolucija", rekao je Grizlov.

U većini regiona, za mesta u parlamentu svoje kandidate su ponudile stranke Jedinstvena Rusija, Komunistička stranka, Liberalnio-demokratska stranka i Pravedna Rusija.

Za gradonačelnike su glasali stanovnici gradova Krasnodor, Irkutsk, Omsk, Rostov na Donu i Uljanovsk, dok u adminstrativnim centrima osam provincija – Astrahan, Voronjež, Ivanovo, Lipetsk, Novosibirsk, Smolenjsk, Tula i Uljanovsk – treba da budu izabrani opštinski poslanici.

Kako je ranije objavljivano, prema očekivanjima najviše glasova će dobiti Ujedinjena Rusija, stranka premijera Rusije Vladimira Putina, koju je, prema rezultatima anketa, u februaru podržavalo između 50 i 65 odsto Rusa.

U međuvremenu, jedan od funkcionera stranke Jedinstvena Rusija Vjačeslav Timčenko rekao je da je glasanje bilo izuzetno "prljavo" i puno nepravilnosti, preneo je AP.
Timčenko je optužio tri glavne opozicione stranke – komuniste, liberalne demokrate i Pravednu Rusiju za kupovinu glasova i druge prevare na izborima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here