Grip oborio i Crvenkapu

0

Zajednički snimak: Glumci (u poslednjem redu) sa decom

 

Nazebi i prehlade haraju Nemačkom i pokvarile su planove organizatora, jer se Anastasija Davidović, koja igra Crvenkapu, razbolela.

 

Predstava je odigrana bez scena sa Crvenkapom, što je, ipak, bio dobar potez. Bila je to, iako samo u fragmentima, veoma uspešna i dinamična predstava za decu, po savremenom tekstu, o nevoljama jednog vuka u gradu, koji je po svaku cenu hteo da bude pas. Glumci su bili pesnik Saša Jovanović u ulozi Zbunjenog vuka, Jelena Kitanović je igrala Baku, Lidija Kuburović u ulozi Pudlice i Branimir Mitrović kao Lovac.

I konzul u publici

 

Mnoštvo dece, željne ovakvih sadržaja, sedelo je na podu ispred bine i uživalo u odličnoj igri glumačke četvorke. Crkvena sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a u publici je bila i Zorica Mladenović konzul Srbije u Frankfurtu.

Za razliku od poznate bajke u ovoj Pavlekićevoj verziji predstave "Crvenkapa i zbunjeni vuk" uvedeni su songovi, koji čine integralni deo predstave, a poseban aplauz dobila pesma "Što nisam pas".

Ova priča ima neočekivan tok, jer Baka trenira dizanje tegova, lovac nije opasan, a vuka se niko ne boji, osim jedne devojčice u prvom redu koja je na početku predstave na prvo zavijanje vuka počela da vrišti od straha. Prvi je reagovao režiser predstave Radosav Ignjatović, poznat kao čika Đura, koji je doviknuo Vuku, alijas Saši Jovanoviću: "Skidaj masku"!

 

Uigrana glumačka četvorka: Branimir, Lidija, Jelena i Saša

 

I Saša je skinuo masku, a devojčica se sa roditeljima premestila malo dalje, u peti red, i predstava je nastavljena. Zahvaljujući ovoj devojčici Vuk je odigrao celu predstavu bez maske, iako tako nije bilo planirano. Pokazalo se da je to bilo izvrsno rešenje, jer je publika sve vreme mogla da prati njegovu izvrsnu mimiku i grimase, tako da je nekoliko puta dobio aplauz na otvorenoj sceni. Gromoglasne aplauze su u toku predstave zaslužili i ostali izvođači. Još samo da ozdravi Anastasija Davidović, učenica trećeg razreda "Ćirilice", pa će to biti prava prilika da deca i odrasli uživaju u celoj predstavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here