Gradonačelnika zadivila srpska sloga

0

Minulog vikenda u prostorijama SKD u Dibendorfu je održano zanimljivo informativno veče na kome su gostovali predsednik opštine Dibendorf Lothara Ziörjen i Gina Seša koja je zadužena za integraciona pitanja opštine Dibendorf. Goste i sve prisutne pozdravio je v.d. predsednik SKD Mirko Bašić.

Pozdravio goste: Predsednik Mirko Bašić
 

Predsednik opštine Lothar Ziörjen se zahvalio što je pozvan i što je u prilici da se upozna sa članovima srpskog udruženja, razmeni sa njima mišljenja i da se dogovore kako da nastave dalje svoju saradnju.
– Ovo je prvi put da me je jedno migraciono društvo iz Dibendorfa, a ima ih 140, pozvalo da se upoznamo, vidimo, razmenimo mišljenje i da se dogovorimo na kojim pitanjima možemo da delujemo zajedno, na opšte zadovoljstvo i vas i nas rekao je Ziörjen i dodao.
– Ima puno pitanja i stvari na kojima zajednički možemo da radimo, da se bolje upoznamo, a na taj način i bolje razumemo, to nije ni malo teško, samo treba imati dobre volje za to – naglasio je predsednik opštine Dibendorfa.
U svom govoru gospodin Ziörjen je izrazio žaljenje zbog tragične situacije koja je zadesila našu zemlju i rekao je da će učini sve što je u njegovoj moći da i grad Dibendorf pošalje pomoć, koja je u Srbiji u ovom trenutku hitno potrebna zbog katastrofalnih poplava. Takođe je rekao da je prijatno iznenađen koliko je naš narod kako u zemlji tako i dijaspori složan u prikupljanju pomoći i izrazio divljenje kada je video koliko je samo Srpsko kulturno društvo prikupilo pomoći. U svom izlaganju govorio i o opštini Dibendorf, kako ona funkcioniše kao i mogućnosti saradnje Srpskog kulturnog društva.
Gospođa Seša je uz dosta prospekata i brošura govorila o integraciji u opštini Dibendorf i pomoći strancima u tome.

 

Korisne
informacije
Nakon toga prisutni su postavljali gostima dosta pitanja i na njih dobili dobre i korisne informacije.
Predsednik Ziörjen
je rekao da će se rado odazvati svakom narednom pozivu da ponovo dođe u SKD.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here