Gosti Kofi Anan i Kim Kardašijan

0

U bečkoj Operi, u četvrtak uveče, održan je 58. Opernbal, vrhunac balske sezone u Austriji kome su, kao najpoznatiji gosti, prisustvovali bivši generalni sekretar UN Kofi Anan i američka starleta Kim Kardašijan.
Umesto bečkih pesama i opereta na otvaranju Opernbala, publika je mogla čuti operske arije, kojima su pozdravljeni brojni gosti iz sveta politike, kulture, privrede i javnog života, kako Austrije, tako i iz inostranstva.
U programu su nastupali operski pevači Margarita Grickova, Anita Hartig i Mihael Šade, koji su izveli poznate operske arije, zatim baletani bečke Opere, a glavnu pažnju publika je posvetila debitantima, pošto je među njima, kao i svake godine, bio podmladak poznatih porodica.
Bečki biznismen Rihard Lugner, koji svake godine na Opernbal dovodi svetske zvezde, ovaj put doveo je samo Kim Kardašijan, a Mis sveta 2011. Ivijan Sarkos je otkazala u poslednjem trenutku.
Kardašijan se pokazala kao "težak" gost jer je odbila da se sa Lugnerom, koji je za njen dolazak platio dosta novca, prikaže na "crvenom tepihu", na ulazu u Operu, ali i da sa njim odigra valcer.
Ona je izbegla i brojne fotografe ispred Opere, koji su je čekali, ušavši na sporedni ulaz bečkog zdanja.
Bivši generalni sekretar UN Anan, koji je gost predsednika Austrije Hajnca Fišera, rekao je da se "jednom u životu mora videti Opernbal".
Takođe se osvrnuo i na svoj aktuelni život rekavši da sada vodi "jednostavan život, i da ne mora više sa tri krize da leže u krevet i budi se sa četiri krize".
Ovogodišnji Opernbal bio je u potpunosti, kao i ranijih godina rasprodat i on treba bečkoj Operi da donese dobit u visini od 1,1 milion evra.
Naime, tokom bala u Operi se nalazilo ukupno 7.230 ljudi, od toga 5.150 gostiju, kao i 144 parova debitanata, i 16 rezervnih parova, ali i oko 280 osoba koje su se brinule o gastronomiji na ovoj manifestaciji, 250 pripadnika obezbeđenja i 120 muzičara.
Balska dvorana, koja je prepuna čim se izgovori "Svi valcer", duga je 50 metara, a Opera je bila ukrašena sa 50.000 cvetova.
Ulaznica za bečki Opernbal ove godine koštala je 250 evra, loža između 9.000 i 18.500 evra. Mesto za stolom za dve osobe moglo se naći za 180 evra, a za ceo sto moralo se izdvojiti između 360 i 1.080 evra.
Karte za stajanje za generalnu probu, koja je održana u sredu, koštale su 15 evra, a one za sedenje između 20 i 40 evra.
Ko želi da dođe na Opernbal mora da poštuje i dres-kod, to jest muškarci moraju nositi frak, a žene dugu balsku haljinu, a od te mere nisu isključeni ni novinari.
Austrijska državna televizija ORF direktno je prenosila do kasnih sati dešavanja sa bala, a prošle godine direktan prenos pratilo je 1.597.000 gledalaca.
 

Pijani gost
vređao voditelja
Na ovogodišnjem Opernbalu dogodio se i jedan skandal vezan za nemačkog voditelja Johanesa Kernera.
Naime, jedan pijani gost bala je vređao nemačkog voditelja, nakon čega je jedan muškarac iz njegove pratnje pesnicom udario bezobraznog balskog gosta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here