Gordon Braun protiv legalizacije eutanazije

0

 Neće biti eutanazije: Gordon Braun
 

U kolumni u "Dejli telegrafu" Braun je rekao da sadašnji zakon štiti stare i bolesne ljude i da bi promena tog zakona iz osnova izmenila način na koji društvo razmišlja o smrti, prenela je agencija Rojters. On je upozorio da bi izmene u zakonu mogle da izazovu pritisak na starija lica da okončaju život i da bi mogle da unište poverenje u službe za brigu o starima.

"Zakon, zajedno sa vrednostima i standardima profesije koja brine o bolesnima i starima, podržava dobru negu uključujući umirujuća sredstva za lica u najtežim stanjima i takođe štiti najosetljivije članove našeg društva", ukazao je britanski premijer.

U srazmeri sa ubrzanim porastom broja starih ljudi u SAD, Japanu i većini evropskih zemalja očekuje se i porast debata o smrti na političkoj agendi. U Velikoj Britaniji eutanazija je protivzakonit čin i kažnjava se zatvorskom kaznom do 14 godina.

Više desetina smrtno obolelih Britanaca otišlo je da svoj život okonča u jednoj klinici u Švajcarskoj, gde je pružanje pomoći pri izvršenju samoubistva zakonom dozvoljeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here