Golaći prekinuli predstavu

0

"Varvari mobilnih telefona" prošle nedelje su bili velika tema kulturno-zabavnog života Londona nakon što su glumci jednog pozorišta u centralnom delu prestonice prekinuli izvođenje predstave i zapretili da je neće nastaviti sve dok "poslednji varvarin mobilnog telefona" ne bude izbačen iz sale.
Glumac Dejvid Džadž izašao je iz uloge za vreme izvođenja komada "Izjava Atola Fugarda" u londonskom pozorištu u ulici Džermin i zapretio da se ne šali.
Incident je nastao kada je glumica u postavi primetila kako gledalac u prvom redu, svega četiri metra od pozornice, ne prestaje da upotrebljava ekran mobilnog telefona. Oboje glavnih glumaca za sve vreme predstave su goli na sceni.
Materijal sa golim glumcima, u ovom slučaju i atraktivnom glumicom Džesin Hajd, ima visoku cenu na londonskom tržištu pornografije.
Predstva je prekinuta, "optuženi" je izveden iz sale, mobilni telefon mu je oduzet uz njegovo pravdanje da je sve vreme, u stvari, samo razgovarao sa trenutno bolesnim sinom kod kuće.
Ispostavilo se da je čovek govorio istinu, nikakvi video snimci na njegovom telefonu nisu nađeni, ali su "varvari" postali zanimljiva letnja tema i sada je već u proceduri, ne samo stroga zabrana unošenja telefona u pozorišta, nego će onom ko, ipak, prokrijumčari "teroristički materijal", biti izrečena stalna mera zabrane dolaska u dotično pozorište.
Protekle sedmice u poznatom londonskom pozorištu Old Vik telefon jednog "varvarina" je nekoliko puta zazvonio u toku predstave. Vidno iznerviran, glavni glumac Kevin Spejsi prekinuo je predstavu i direktno se obratio vlasniku telefona: "Čoveče, ako vi već jednom ne odgovorite na te silne pozive, moraću da vam oduzmem tu spravu i da ja odgovorim."
Uz opšti apaluz gledališta predstava je nastavljena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here