EPA-EFE
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala pozvala je francuskog predsednika Emanuela Makrona da poseti Kosovo ako je zabrinut za stanje srpske manjine, prenosi “Albanijan post”.

Govoreći u intervjuu za tursku televiziju “TRT” o napetoj situaciji u severnom delu Kosova, Gervala je pozvala predsednika Francuske Emanuela Makrona u posetu Kosovu nakon što je izrazio zabrinutost za Srbe.

– Što se tiče zabrinutosti predsednika Makrona za srpsku manjinu na Kosovu, mogu da ga pozovem, i sve ostale koji možda imaju određene zabrinutosti, da posete Kosovo – rekla je Gervala.

Dotakla se i pitanja mosta na Ibru naglasivši da se most sada ne otvara, već se samo “priprema situacija”, budući da “nema ništa loše u otvaranju mosta jer je most jedan od poslednjih simbola na Kosovu”.

– Spremamo se da most otvorimo u vreme kada je to zgodno i za grad, i za građane i za našu državu. Dakle, dok se pripremamo, radimo sve tehničke poslove koji su neophodni, jer ovaj most već neko vreme nije korišćen za vozila, pa se bavimo tehničkim pitanjima. Pripremamo se za susret sa građanima u oba dela grada preko gradonačelnika i drugih političara. Želimo da otvaranje mosta bude dan radosti za sve – rekla je Gervala.

3 COMMENTS

  1. Ha ha pazi da ne dodje. Besni ste i ti i Kurti sto posecuje vise puta Srbiju a Kosovo nece nikad jer vrsite etnicko ciscenje Srba hapsenja i maltretiranja samo sto su Srbi. Nikada vi necete uci ni u Savet Evrope ni UN ni u Nato ni Interpol ni UNESKO jer se ponasate kao divljaci prema Srbima koji su ostali da zive na Kosovu. Sami Albanci kazu da se krse masovno ljudska prava na Kosovu. Hvata vas nervoza i bes zato sto se blizi kraj vasoj nedposobnoj vladi koja je unistila ekonomiju Kosova.

  2. Makrona ce dodji ali zajedno sa presednikom Vucicem da posjeti svoju pokrajinu jer rezolucija 1244 SBUN i po Kumanovskim sporazumu koji su jos na snazi to je teritorija Srbije. Jer da nije Nato ne bi bio prisutan od 99god i evo jos i dalje. Pitanje i status Kosova nije resen resavace ga Rusija i Amerika uskoro kad Tramp bude predsednik.

  3. Donika cim zine slaze i to primitivno kaio cels Siptarija, vise joj zao mosta nego sacice Srba koji su gradjani 2. reda. Naravno da ce Makron da vidi kako prebijaju mladice Srpske pripadnosti, tuku i ubijaju Srpsku decu. A Makron se kso brine, naoruzao aljbance do zuba, pa sad pati malo reda radi, nije li prodao par Rafala Vucicu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here