Gastarbajtersko svedočanstvo

0

Čitali na srpskom i nemačkom
 

Ovo delo je nastalo posle višegodišnjeg sakupljanja materijala koji govori o gastarbajterima iz bivše Jugoslavije. Knjiga obuhvata dokumente, pisma, pesme, prozne radove, fotografije, karikature, grafike, a svi oni svedoče o prvoj generaciji jugoslovenskih gastarbajtera u Nemačkoj, o jednom vremenu i ljudima u njemu koji su krenuli u potragu za boljim životom.
 

Uz promociju i izložba

Priređena je i izložba fotografija, tekstova i dokumenata koji su se našli na stranicama ove knjige. Tokom večeri nastupili su Marko Jovanović (tamburica) i Miomir Mihailović (gitara), Milena Jovanović (harfa) i folklor KUD-a "Jelek" iz Minhena.

Socijalni radnik Milica Kloze je pozdravila goste na ovom skupu, posebno domaćine iz misije, kao i konzule Natašu Rašević i Anu Kontić, predstavnike više grupa stranaca i seniora, članove Srpsko-nemačkog kulturnog udruženja "Oko" iz Augzburga.
 

Bratislav Rakić je rekao da je knjigu sačinio uz pomoć Margot Markvart i zdušnu podršku grada Augzburga. Zatim su autor, Margaret Levenšprung, Jasmina i Mira Barić, čitali odlomke iz ove knjige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here