Gasprom kupuje Crvenu zvezdu!?

0

 

Fudbalski klub Crvena zvezda postaje vlasništvo Gasproma?! Dnevni list Kurir je na naslovnici izašao sa bombastičnom najavom da bi ruska kompanija već naredne godine mogla da postane i punopravni vlasnik bivšeg evropskog i svetskog šampiona, čime bi posrnuli gigant konačno krenuo putem izlaska iz finansijske dubioze u kojoj se nalazi već godinana…

 

Gasprom je generalni sponzor kluba iz Ljutice Bogdana još od 2010. godine, a jula 2015. ističe saradnja dve strane. Kurir ističe da se ovaj datum poklapa sa vremenom kada bi i definitivno trebalo da bude donet zakon o privatizaciji SPORTskih klubova. Gasprom je, navodi se, spreman da odmah sanira polovinu duga crveno-belih, dok bi druga polovina bila refinansirana kroz svoj banku Gasprombank.

U daljem tekstu stoji da je ministar SPORT Vanja Udovičić poslednjih mesec dana proveo na sastancima po Evropi, gde je razmenjivao mišljenja o privatizaciji srpskih SPORTskih kolektiva. Pomenuti Zakon o SPORTu trebalo bi uskoro da se nađe u Skupštini Srbije.

 

Ipak, informacije o privatizaciji klubova u Srbiji treba uzeti sa velikom dozom rezerve, s obzirom da je nedavno tadašnji prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, najavljivao da će Zvezda biti privatizovana do kraja prošle sezone… Ali se to nije dogodilo… S druge strane, Alo piše da je za kupovinu srpskog šampiona zainteresovan i čuveni menadžer Pini Zahavi, čije se bogatstvo procenjuje na 150.000.000 evra, a koji je ujedno vlasnik Investicionog fonda, agencije koja zastupa brojne igrače iz naše zemlje.

 

Da li u ovim vestima zaista ima istine, vreme će pokazati…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here