EPA-EFE
Pripadnici Hezbolaha

Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je da Izrael “ne traži rat” sa Hezbolahom i da je diplomatsko rešenje poželjnije, jer je ultradesna stranka “Ocma Jehudit” (Otzma Yehudit) nagovestila da će napustiti vladu ako Izrael odstupi od pokretanja napada na Hezbolah.

Galant je ponovio da se Izrael priprema i da planira širi sukob, kao i da je “lopta u dvorištu” Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Primedbe ministra odbrane usledile su nakon sastanka na kojem je ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir, lider “Ocma Jehudit”, kritikovao Galanta i premijera Benjamina Netanjahua zbog podrške sporazumu sa Hezbolahom da se spreči sveopšti rat na severu.

Diplomatski napori koje predvode Sjedinjene Američke Države do sada nisu uspeli da uklone snage Hezbolaha sa severne granice Izraela, gde se čini da su sukobi sa tom grupom na ivici potpunog rata.

Politiko je u četvrtak citirao zvaničnika Sjedinjenih Država koji je rekao da je rizik od izbijanja rata veći nego što je bio nedeljama.

Prema njegovim rečima, napad bilo koje strane mogao bi da izazove rat.

Stranka krajnje desnice, čiji je bukvalni prevod “jevrejska moć”, drži šest od 120 mesta u Knesetu.

Ako bi izašla iz koalicije, vlada bi ostala sa 58 poslaničkih mesta i ne bi mogla da vlada.

Stranka je u prošlosti nekoliko puta pretila da će napustiti vladu.

2 COMMENTS

  1. Dok su rušili zgrade i ubijali nevine civile ,bili su hrabri.Sad kad su naleteli na dostojnog protivnika, hoće pregove.Toliko o hrabrim Jevrejima.

  2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here