EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Fudbalska reprezentacija Španije je lako i ubedljivo pobedila Srbiju rezultatom 3:0 u meču četvrtog kola grupe A4 Lige nacija i tako dva kola pre kraja obezbedila plasman u četvrtfinale takmičenja u kom brani titulu.

Na tabeli grupe A4 prvak Evrope posle četiri kola ima 10 bodova, Danska ima sedam, Srbija četiri, a Švajcarska bod.

Španija je imala čak 29 udaraca ka golu Srbije, nije iskoristila ni penal, dok su “orlovi” samo tri puta šutirali ka golu “furije”.

Prvaci Evrope su u Kordobi poveli već u petom minutu, Pedro Poro je centrirao, a na drugoj stativi je najbolje skočio Ajmerik Laport i poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Predraga Rajkovića.

Laportu je to bio drugi gol za Španiju, prethodni je dao 2021. godine na Evropskom prvenstvu, u pobedi 5:0 nad Slovačkom.

U 16. minutu Mikel Merino je pogodio stativu.

Španija je novu šansu da duplira prednost imala u 34. minutu, ali je udarac Mikela Ojarzabala sa 18 metara odlično odbranio Rajković.

Selektor Srbije Dragan Stojković je već na poluvremenu napravio dvostruku promenu u timu, umesto Dejana Joveljića i Lazara Samardžića u igru su ušli Luka Jović i Marko Grujić.

Španija je u 54. minutu propustila najbolju moguću šansu da duplira prednost, Alvaro Morata je sa penala šutirao preko prečke.

Srbija je mogla do izjednačenja u 63. minutu, Kosta Nedeljković je posle kontranapada centrirao, a kapiten Aleksandar Mitrović loše šutirao iz veoma izgledne pozicije.

Dva minuta kasnije Morata se iskupio za promašeni penal, matirao je Rakovića posle asistencije Fabijana Ruiza.

U 77. minutu posle VAR asistencije Strahinja Pavlović je dobio direktan crveni karton zbog prekrašaja nad Ojarzabalom, a zatim je iz tog slobodnog udarca Aleks baena postigao prvi gol u dresu Španije za 3:0 za prvaka Evrope.

U 80. minutu moglo je da bude i 4:0, ali je rezervista Pedri pogodio prečku.

U narednom kolu, 15. novembra, Srbija gostuje Švajcarskoj, dok će Danska biti domaćin Španiji.

3 COMMENTS

  1. Kosovo je Srbija znaci jedna reprezentacija je porazena ,ali je ova druga pobijedila 3:1 dok je Kosovo Srbija nema problema za nas nogomet .Kosovo je druga na tabeli u svojoj grupi

  2. Piksi je opet zadovoljan. Kaze imali smo sta da naucimo od protivnika koji je sa druge planete. Ja se samo pitam sta ih on naucio za nolike pare koje je dobio. Ono sto su sinoc prikazali je nivo Sumaadijke lige, Bolje je bilo predati utakmicu i izbeci onu blamazu. Nismo mogli drzati lotu duze od 5 sekudi. Bruka!

  3. Nista vi niste naucil igrate fudbal kao treca liga na zapdu a i to je slabo . igraci stoje ne znaju sta ce loptom
    Niko ne trca da se nade slobadan prostor da se odigra lopta :
    Puca se lopta naprijrd gdje tesko da se odrzi slabi pasovi . A onda slaba kondicija ne moze da se prati protivnik
    mora da se faulira
    Srbskom repetzaciju treba da vodi Stranac Tako je bilo SA GRCKOM Evo i Engleska dovodi TUCHELA na celo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here