EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu u osmini finala pobedila Rumuniju rezultatom 3:0.

Fudbaleri Rumunije su bolje otvorili meč, a prvu šansu su imali u 14. minutu preko Denisa Mana, koji je šutirao preko gola.

Holandija je potom zaigrala angažovanije, a poveli su u 20. minutu. U listu strelaca upisao se Kodi Gakpo. Fudbaleri Holandije su nastavili sa dobrom igrom, ali do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Holandski fudbaleri su bili bolji rival i na početku drugog poluvremena, a Virdžil van Dajk je u 58. minutu pogodio stativu.

Gakpo je postigao još jedan gol u 63. minutu, ali je glavni sudija Feliks Cvajer posle VAR provere poništio njegov pogodak. Holandski fudbaleri su poveli 2:0 golom Donijela Malena u 83. minutu. Konačan rezultat postavio je Malen u trećem minutu nadoknade vremena.

Holandija će u četvrtfinalu EP igrati protiv pobednika meča Austrija – Turska, koji se igra večeras od 21 čas u Lajpcigu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here