FSS donirao 130.000 evra

0

Fudbalski savez Srbije saopštio je posle sastanka Odbora za hitna pitanja da će donirati 15 miliona dinara (oko 130.000 evra ili oko 180.000 američkih dolara) stanovništvu koje je stradalo u poplavama koje su zadesile Srbiju.
U cilju pravilnog informisanja javnosti u periodu vanrednog stanja, FSS je na svom zvaničnom sajtu javno prezentovao kompletnu specifikaciju iznosa koji će biti doniran:

Pomaže i Zajednica klubova
Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije donela je odluku da kao urgentnu pomoć ugroženima uplati iznos od 3 miliona dinara (oko 26.000 evra ili oko 36.000 američkih dolara), dok će o daljoj pomoći biti naknadno odlučeno.

– Svi zaposleni u FSS doniraće po 15 odsto mesečnih primanja u periodu od naredna tri meseca
– Svaki član Izvršnog odbora FSS uplatiće po 100.000 dinara
– Članovi A reprezentacije Srbije doniraće 5.000.000 dinara, s tim da će svaki igrač, po sopstvenom osećanju i mogućnostima, uplatiti i dodatna sredstva
– Fudbalske sudije Srbije doniraće 2.000.000 dinara, a na osnovu izdvajanja po 50 odsto na ime sudijskih taksi
FSS je ponovio apel upućen u petak svim fudbalskim savezima, fudbalskim radnicima, klubovima, igračima i trenerima, a posebno onima koji rade u inostranstvu, da uplate sredstva, u skladu sa svojim mogućnostima, na namenski račun koji je otvoren u Fudbalskom savezu Srbije.
Takođe, članovi nacionalne organizacije apeluju i na regionalne saveze da u skladu sa sopstvenim mogućnostima izdvoje raspoloživa sredstva kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.
Uz pomenutu finansijsku pomoć, FSS stavlja na raspolaganje svoju halu u Staroj Pazovi za članove 25 porodica iz najugroženijih delova zemlje.
Pored smeštaja, FSS će tom stanovništvu obezbediti hranu i sve potrebne uslove za život.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here