/Pexels

Ugljeni hidrati često dobijaju lošu kritiku kada je u pitanju gubitak težine, ali nisu svi ugljeni hidrati odgovorni za povećanje telesne težine.

Iznenađujuće, neki ugljeni hidrati mogu da budu ključni za obezbeđivanje energije, pokretanje metabolizma i sagorevanje masti. Postoji mnogo različitih vrsta ugljenih hidrata, a mudrim odabirom možemo ne samo da smršamo, već i da zadovoljimo želju za hranom.

Kondicioni trener sa nekoliko stotina hiljada pratilaca na TikToku, Trent Harison, otkrio je tri izvora ugljenih hidrata koje „ne jedemo“ dovoljno, a koji su zapravo „neverovatni“ za mršavljenje i mogu nam pomoći da izgubimo masti „bez napora“. Evo njegove tri preporuke.

1. Tortilje od celog pšeničnog brašna

Njegov prvi izbor su tortilje od celog pšeničnog brašna. „Volim da ih jedem sa jajima“, ističe trener, prenosi SheFinds.

Dodao je da su odlične za doručak. „Ove tortilje sadrže 12 grama vlakana po tortilji. Razlog zašto želite ugljene hidrate sa visokim sadržajem vlakana je taj što vlakna pružaju više energije i duže vas drže sitima“, objašnjava Harison.

2. Slatki krompir – batat

Slatki krompir je još jedan preporučeni izvor ugljenih hidrata. Slatkastog ukusa i bogat vlaknima, odličan je za održavanje energije tokom dana i podržava zdrav gubitak težine.

3. Voće

„Volim da grickam voće ceo dan između obroka“, kaže trener.

Najbolje voće za zdrav izvor ugljenih hidrata je ono bogato vlaknima, vitaminima i mineralima. Takođe je važno odabrati voće sa niskim sadržajem šećera. Bobičasto voće, jabuke, kruške i banane su samo neki od primera. Ovi izvori obezbeđuju kombinaciju vlakana i vitamina i sadrže ugljene hidrate koji se sporije vare, što može podržati sitost i zdravo upravljanje težinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here